Antena 3 CNN Externe Atacul TERORIST a fost pus la punct în cele mai mici detalii: "Apăraţi-l pe profetul Mahommed" #jesuischarlie

Atacul TERORIST a fost pus la punct în cele mai mici detalii: "Apăraţi-l pe profetul Mahommed" #jesuischarlie

Atacul TERORIST a fost pus la punct în cele mai mici detalii: "Apăraţi-l pe profetul Mahommed"  #jesuischarlie
de O.P.    |    08 Ian 2015   •   06:35

Atacul de la redacţia publicaţiei  Charlie Hebdo a fost planificat în cele mai mici detalii. Cei mai iubiţi caricaturişti francezi au fost executaţi în plină zi, chiar în timpul şedinţei de sumar, transformând redactia într-o sală de execuţie.

Teroriştii aveau arme automate şi un lansator de rachete. Nu există dubii că ştiau exact cine sunt victimele lor.
Atacatorii i-au strigat pe nume pe caricaturişti după care i-au impuscat. În total, 12 oameni au fost măcelăriţi, iar alţi 11 au ajuns la spital.

Patru încă se luptă pentru propria viaţă, fiind internaţi în continuare în stare foarte gravă.

Doi bărbaţi cu glugi şi cagule, înarmaţi cu mitraliere şi un lansator de rachete, au executat cu sânge rece un poliţist de patrulă, de religie musulmană, chiar în faţa redacţiei publicaţiei de satiră Charlie Hebdo 

Bărbatul se pusese la pământ şi îşi ridicase mâinile deasupra capului, sperând ca va fi cruţat. În schimb, însă, unul dintre indivizi s-a dus spre el şi l-a împuşcat mortal de aproape. Au intrat, apoi, în redacţie, unde tocmai avea loc şedinţa de sumar.
Şeful redacţiei se afla pe lista celor mai căutaţi oameni de Al Qaida, intitulată "Da, putem! Un glonţ pe zi îi ţine departe pe infideli! Apăraţi-l pe profetul Mahommed!". Şi aşa au făcut...

Principalii caricaturişti, Wolinski, Cabu şi Tignous, dar şi Charb, redactorul şef de la Charlie Hebdo, se află printre cei ucişi de gloanţele teroriştilor.

Au ieşit din redacţie şi au fugit cu aceeaşi maşină cu care au venit. În vehicul, îi aştepta un complice, care i-a ajutat să fugă, gonind pe străzile Parisului. Înainte de a părăsi Capitala, ei au abandonat vehiculul şi au dispărut fără urmă.

La ancheta declanşată în urma atacului participă peste 3000 de poliţişti, care au pornit pe urmele atacatorilor.

Autorităţile din Hexagon au ridicat la maxim nivelul de alertă din Paris şi din împrejurimi. În centre comerciale, lăcaşuri de cult şi instituţii publice au fost suplimentate efectivele de securitate.

Între timp, liderul francez Francois Hollande a decretat trei zile de doliu naţional în memoria victimelor atentatului.

Publicaţia Charlie Hebdo este cunoscută pentru publicarea unor caricaturi ale profetului Mahomed.

Cu câteva ore înainte de atentat, săptămânalul de satiră publicase o caricatură a liderului ISIS. "Până acum nu s-au înregistrat atentate, dar staţi puţin că mai este până la sfârşitul lui ianuarie", anunţa premonitoriu caricatura. Sediul ziarului a mai fost atacat în 2011, fiind aproape distrus după ce agresorii au aruncat cu cocktailuri molotov în redacţie. Pagina de internet a săptămânalului a fost piratată de mai multe ori în ultimii ani.

×
Subiecte în articol: #jesuischarlie Charlie Hebdo
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close