Antena 3 CNN Externe Atentat dejucat în Belgia. O persoană a încercat să intre cu o mașină pe o arteră pietonală

Atentat dejucat în Belgia. O persoană a încercat să intre cu o mașină pe o arteră pietonală

Atentat dejucat în Belgia. O persoană a încercat să intre cu o mașină pe o arteră pietonală
23 Mar 2017   •   15:38

O persoană a fost reţinută în oraşul belgian Anvers după ce a încercat să intre cu maşina, în mare viteză, pe o arteră pietonală extrem de circulată, transmite Reuters, citând informaţii furnizate de poliţie. 

Publicaţia La Libre Belgique vorbeşte despre un posibil atentat dejucat la Anvers, iar în urma incidentului în oraş au fost detaşate efective suplimentare ale poliţiei şi armatei. 

"În jurul orei 11.00, un autovehicul a intrat cu mare viteză pe strada De Meir, provocând panică în rândul trecătorilor", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei, citat de Reuters. 

Oficialul a precizat că şoferul a fost arestat la capătul unei curse de urmărire şi că în maşina cu numere de înmatriculare franceze au fost găsite arme şi "substanţe ilegale". 

Primarul oraşului, Bart De Wever, a declarat într-o conferinţă de presă că a fost vorba despre un atac terorist dejucat. 

AFP relatează că persoana arestată este un bărbat de naţionalitate tunisiană, iar postul de televiziune VTM a transmis că "individul se radicalizase" şi că "intenţiona să străbată în viteză strada Meir, cea mai importantă arteră comercială din Belgia".

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Belgia
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close