Antena 3 CNN Externe Autorul atacului armat din Strasbourg a fost împușcat mortal de poliție

Autorul atacului armat din Strasbourg a fost împușcat mortal de poliție

Autorul atacului armat din Strasbourg a fost împușcat mortal de poliție
13 Dec 2018   •   22:33

Autorul atacului armat din Strasbourg a fost prins și împușcat mortal de poliţie joi seară, la două zile după ce a ucis trei persoane și a rănit alte 12.

Potrivit presei franceze, Cherif Chekkat, în vârstă de 29 de ani, era pe stradă în momentul în care a fost împușcat, în cursul unei operaţiuni desfăşurate în zona Lazaret din Strasbourg. Atacatorul a deschis focul asupra polițiștilor, iar aceștia au ripostat.

Citește și: Imagini din timpul operațiunii în care autorul atacului din Strasbourg a fost împușcat mortal

Cherif s-a născut în Strasbourg și era o persoană cunoscută de serviciile de securitate franceze drept o posibilă amenințare teroristă.

Înainte de atacul de marţi, fugarul a fost căutat în acea dimineaţă într-un caz de furt armat împreună cu „banda sa de răufăctori”, „care s-ar fi terminat rău” în august, cu o tentativă de omor.

Citește și: El este atacatorul care a ucis trei oameni şi a rănit alţi 12, la Strasbourg. Este francez și are 29 de ani

Pe data de 11 decembrie, un bărbat a deschis focul în apropierea unui Târg de Crăciun din orașul francez Strasbourg. În urma atacului, trei persoane au murit, iar alte 12 au fost rănite. Imediat după ce au fost auzite focuri de armă, centrul orașului a fost evacuat, iar oamenii au încercat să se adăpostească. 

Sute de agenţi de poliţie, jandarmi şi militari au fost mobilizaţi în centrul oraşului Strasbourg, pentru a-l prinde pe atacator. În acea seară, sediul Parlamentului European din Strasbourg a fost închis, iar eurodeputaţilor li s-a cerut să rămână în interior, a anunţat un purtător de cuvânt.

Citește și: Alertă de securitate ridicată la Strasbourg!

×
Parteneri
Schimbări majore la facturile de curent! Noi informații utile pentru clienți
x close