Antena 3 Externe Autorul atentatelor din Manhattan din 2016 și-a primit sentința. Bărbatul a fost condamnat la închisoare pe viață

Autorul atentatelor din Manhattan din 2016 și-a primit sentința. Bărbatul a fost condamnat la închisoare pe viață

13 Feb 2018   •   23:17
Autorul atentatelor din Manhattan din 2016 și-a primit sentința. Bărbatul a fost condamnat la închisoare pe viață
Sursa foto: Foto: Pixabay.com

Americanul de origine afgană Ahmad Khan Rahimi a fost condamnat marţi la închisoare pe viaţă pentru atentatele cu bombe comise în 2016, în cartierul Chelsea din districtul newyorkez Manhattan, informează AFP şi Reuters. Un juriu decisese încă din octombrie anul trecut că el a comis opt infracţiuni legate de atentate, iar sentinţa rămăsese în pronunţare. 

În 17 septembrie 2016, Rahimi a amplasat două bombe în Manhattan. Doar una dintre ele a explodat şi a rănit 31 de oameni. A fost primul atentat la New York, după cele din 11 septembrie 2011. 

Rahimi, în vârstă de 30 de ani, a intrat în Statele Unite în 1995, împreună cu familia, şi a obţinut cetăţenia în 2011. În şedinţa de judecată de marţi, el a declarat că s-a radicalizat după ce a fost supus unor discriminări pentru simplul fapt că purta o ţinută de musulman practicant şi că a fost interogat de mai multe ori când a călătorit cu avionul. Judecătorul federal Richard Berman i-a replicat că "nu se pot compara eventualele dumneavoastră contraacuzaţii cu faptele pe care le-aţi comis", iar "concluzia inevitabilă este că sunteţi în continuare extrem de periculos (...) şi de ostil". "Nu există nimic care să justifice altceva decât o pedeapsă cu închisoarea pe viaţă", a conchis magistratul.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close