Antena 3 CNN Externe De teama COVID, o femeie a pus banii în cuptorul cu microunde. Urmarea a fost incendiară

De teama COVID, o femeie a pus banii în cuptorul cu microunde. Urmarea a fost incendiară

O femeie în vârstă de 74 de ani, care se temea că ar putea contracta COVID-19 de pe bancnote, a pus banii într-un vas cu înălbitor pe care l-a introdus în cuptorul cu microunde.

De teama COVID, o femeie a pus banii în cuptorul cu microunde. Urmarea a fost incendiară
Sursa foto: pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Noi 2021   •   15:46

S-a întâmplat în Israel iar decizia femeii a avut urmări care au propulsat acest incident domestic la rang de știre internațională, relatează agenția germană DPA.

Femeia, care este administrator de proprietate, a crezut că va reuși astfel să înlăture eventuala prezență a COVID-19 de pe banii primiți de la chiriașii săi, în sumă de aproximativ 3.000 de euro.

Însă ea a reușit doar să incendieze parțial bancnotele, arată sursa citată.

Sperând într-o recuperare a pagubei, femeia a relatat incidentul într-o scrisoare adresată Băncii Centrale din Israel și a solicitat înlocuirea banilor deteriorați.

''Mă simt foarte vinovată pentru că nu sunt banii mei, iar eu sunt un cetățean onest, care nu a distrus niciodată bani'', a precizat ea în textul trimis autorității bancare.

Femeia a trimis peste 70 de bancnote deteriorate. Angajații băncii le-au examinat şi, după ce au constat că acestea sunt autentice, au decis să le înlocuiască.

Amir Spernovich, de la Departamentul pentru numerar al instituției bancare, a explicat că ''bancnotele din Israel conțin filamente de fier care pot lua foc în cuptorul cu microunde''.

La rândul său, un purtător de cuvânt al băncii a declarat că instituția înlocuiește în fiecare an mii de bancnote deteriorate.

''Însă până în prezent nu am avut un caz în care bancnotele să fie gătite'', a precizat acesta.

Potrivit experților în domeniul medical, probabilitatea de a contracta COVID prin atingerea bancnotelor sau a monedelor este foarte redusă.

Foto: shekeli israelieni

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: COVID-19 bani microunde
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close