Antena 3 CNN Externe Barack Obama a ajuns la Oslo, unde i se va înmâna premiul Nobel pentru Pace (VIDEO)

Barack Obama a ajuns la Oslo, unde i se va înmâna premiul Nobel pentru Pace (VIDEO)

Barack Obama a ajuns la Oslo, unde i se va înmâna premiul Nobel pentru Pace (VIDEO)
10 Dec 2009   •   09:27

Preşedintele american Barack Obama a ajuns la Oslo, unde îi va fi înmânat premiul Nobel pentru Pace. Alături de liderul de la Casa Albă este şi soţia sa, Michelle.

Pentru scurta vizită a preşedintelui american, autorităţile norvegiene au mobilizat peste 2.000 de poliţişti, inclusiv lunetişti de elită şi echipe cu câini.

Guvernul de la Oslo a deblocat în favoarea forţelor de securitate un buget excepţional în valoare de 10,9 milioane de euro, respectiv de 11 ori suma oferită laureatului premiului Nobel.

Premiul Nobel pentru Pace va fi decernat într-o ceremonie găzduită de clădirea primăriei din Oslo. Sosirea preşedintelui american a umplut ziarele de ştiri, străzile de garduri de protecţie, hotelurile de poliţie militarizată dar şi de jurnaliţti sosiţi din toate colţurile lumii.


Numai la palatul regal lucrurile decurg normal. Garda se schimbă ca de obicei, la fiecare 3 ore. Pe străzi însă maşinile negre ale gărzilor de securitate american au împânzit centrul oraşului Oslo. Iar la hotelul unde Obama va fi cazat au sosit deja cei de la CIA.


Barack Obama şi-a scurtat semnificativ programul oficial prevăzut pentru această săptămână la Oslo. Confruntat cu două războaie, unul în Afganistan şi celălalt în Irak, şi cu efectele crizei economice din ţara sa, preşedintele american a renunţat la dineul cu regele Norvegiei, la organizarea unei conferinţe de presă şi la participarea la concertul Nobel. Norvegienii critică însă "impoliteţea" preşedintelui american, cu ocazia decernării Premiului Nobel.




Antena 3


×
Subiecte în articol: Obama Premiul Nobel oslo
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close