Antena 3 CNN Externe Un bărbat a tușit în fața a doi polițiști și apoi a strigat că are COVID. Ce pedeapsă a primit

Un bărbat a tușit în fața a doi polițiști și apoi a strigat că are COVID. Ce pedeapsă a primit

Enervat că a fost oprit în trafic bărbatul, de orgine daneză, a început să ameninţe poliţiştii. La un moment dat, crezănd probabil că va fi lăsat în pace a decis să facă o glumă. A început să tuşească spre agenţi, după care a strigat că are "corona". Oamenii legii nu s-au speriat şi l-au reţinut pe individ al cărui gest a fost considerat de instanţă "o ameninţare criminală de violenţă”.

Un bărbat a tușit în fața a doi polițiști și apoi a strigat că are COVID. Ce pedeapsă a primit
Sursa foto: Pixabay.com
de Claudia Popovici    |    18 Feb 2021   •   21:11

Incidentul a avut loc în martie anul trecut, în oraşul danez Aarhus. Maşina, în care bărbatul de 20 de ani era pasager, a fost oprită în trafic de doi agenţi în timpul primei semi-carantine în Danemarca.

Enervat de gestul agenţilor şi crezând că va scăpa mai uşor, individul a făcut o glumă care i-a adus un dosar penal şi o condamnare la închisoare.

Aflat la aproximativ jumătate de metru de poliţişti, bărbatul a început să tuşească în faţa unuia dintre agenţi şi spre partea superioară a corpului celuilalt, după care a început să strige că are coronavirus, se arată în comunicatului instanţei.

Bărbatul, 20 de ani, s-a apărat în instanță spunând că era "euforic" când a tuşit şi a strigat "corona” fiindcă tocmai îşi sărbătorise ziua de naştere.

Inițial, individul a fost achitat de tribunalul districtual din Aarhus pentru tuse, dar a primit o pedeapsă de o lună de închisoare pentru că a fugit dintr-o maşină de patrulare care îl ducea la o secţie de poliţie. El s-a predat câteva zile mai târziu.

La apel, el a primit o pedeapsă de trei luni de închisoare pronunţată de Înalta Curte a Danemarcei de Vest.

După sentinţă, atât inculpatul, cât şi acuzarea au făcut recurs la Curtea Supremă. Inculpatul a cerut achitarea, în timp ce acuzarea a cerut o sentinţă mai aspră.

Verdictul a venit joi, 18 februarie. Pentru că a tuşit în faţa a doi poliţişti şi a strigat că are COVID, bărbatul a primit patru luni de închisoare pentru "ameninţare criminală”.

×
Subiecte în articol: politisti amenintat barbat coronavirus
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close