Antena 3 CNN Externe Belgia, pe urmele Austriei în privința vaccinării obligatorii. Prim-ministru: "Trebuie să vaccinăm pe toată lumea!"

Belgia, pe urmele Austriei în privința vaccinării obligatorii. Prim-ministru: "Trebuie să vaccinăm pe toată lumea!"

Premierul belgian Alexander de Croo ia în considerare introducerea vaccinării obligatorii împotriva COVID-19, relatează presa internațională.

Belgia, pe urmele Austriei în privința vaccinării obligatorii. Prim-ministru: "Trebuie să vaccinăm pe toată lumea!"
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    28 Dec 2021   •   18:17

De Croo (foto) a confirmat această posibilă abordare într-un interviu acordat cotidianului De Zondag, citat de site-ul Politico.

Prim-ministrul belgian s-a arătat inițial reticent față instituirea obligativității de vaccinare anti-COVID, măsură cerută de socialiștii francofoni din coaliția guvernamentală.

El și-a schimbat ulterior atitudinea, invocând situația din secțiile de terapie intensivă.

Premierul belgian ia în calcul vaccinarea obligatorie deși numărul de pacienți COVID scade

''Impactul unui grup relativ mic asupra sistemului nostru de asistență medicală este prea mare. Nu putem permite să se întâmple acest lucru. Keynes, un economist britanic, a spus cândva: 'Când faptele se schimbă, mă răzgândesc'. Argumentele bune mă pot convinge'', a precizat Alexander De Croo.

''Obiectivul este clar: trebuie să vaccinăm pe toată lumea. În cazul în care calea vaccinării obligatorii poate ajuta, atunci aş dori să o iau în calcul. Cu toate acestea, un guvern nu poate decide de unul singur acest lucru. Această dezbatere trebuie să aibă loc în parlament'', a adăugat el.

Austria și Grecia, "pionierii" vaccinării obligatorii în Europa

Premierul belgian a făcut aceste afirmații în contextul în care numărul pacienților de COVID-19 internați în spitalele din Belgia a scăzut duminică sub 2.000, pentru prima dată de la începutul lunii noiembrie.

Autoritățile spun însă că se așteaptă o nouă creștere din cauza răspândirii variantei Omicron a coronavirusului.

Austria a fost prima țară europeană care a anunțat introducerea vaccinării obligatorii, din luna februarie a anului viitor. Introducerea acestei măsuri a fost precedată de un lockdown național de trei săptămâni, din care cei nevaccinați au ieșit pe 13 decembrie.

Austria a fost urmată de Grecia, care a decis, de asemenea, obligativitatea vaccinării, din 16 ianuarie 2022, însă doar pentru persoanele cu vârste de cel puțin 60 de ani.

×
Subiecte în articol: Belgia vaccinare obligatorie
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close