Antena 3 CNN Externe Câți militari a pierdut Rusia în două luni de război, după estimările Londrei | Ce blindate trimit britanicii în Ucraina

Câți militari a pierdut Rusia în două luni de război, după estimările Londrei | Ce blindate trimit britanicii în Ucraina

Ministerul britanic al Apărării a făcut o estimare a pierderilor armatei ruse în timpul invaziei declanșate pe 24 februarie.

Câți militari a pierdut Rusia în două luni de război, după estimările Londrei | Ce blindate trimit britanicii în Ucraina
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    25 Apr 2022   •   20:52

Potrivit acestei estimări, aproximativ 15.000 de militari ruși au fost uciși, în timp ce aproximativ 2.000 de vehicule blindate au fost distruse sau capturate de ucraineni, a spus secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace (foto).

Pierderile rușilor includ  cel puțin 530 de tancuri, 530 de vehicule blindate de transport trupe și 560 de vehicule de luptă de infanterie, a adăugat Wallace.

Rusia a pierdut, de asemenea, mai mult 60 de elicoptere și avioane de luptă, se arată în estimarea de la Londra.

Secretarul britanic al Apărării a comentat că, până în prezent, Rusia "a eșuat în aproape toate obiectivele sale" și a apreciat că un sfert din trupele ruse trimise în Ucraina au fost scoase din luptă.

Blindate Stormer echipate cu rachete Starstreak, trimise Ucrainei

Ben Wallace a mai anunțat că țara sa oferă Ucrainei un număr "mic", neprecizat, de vehicule blindate Stormer, echipate cu lansatoare de rachete antiaeriene Starstreak.

Wallace a menționat în Parlamentul britanic că aceste vehiculele oferă "capacități antiaeriene îmbunătățite, cu rază scurtă de acțiune, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte".

Potrivit oficialului, rachetele Starstreak au fost deja desfășurate și utilizate în Ucraina în ultimele trei săptămâni.

Foto interior: Blindate Stormer în cadrul unor exerciții militare în Canada

×
Subiecte în articol: ben wallace Rusia Ucraina Starstreak
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close