Antena 3 CNN Externe Beţie cruntă în Parlamentul britanic: Un deputat, prea turmentat pentru a vota

Beţie cruntă în Parlamentul britanic: Un deputat, prea turmentat pentru a vota

Beţie cruntă în Parlamentul britanic: Un deputat, prea turmentat pentru a vota
Sursa foto: Foto: markreckless.com
11 Iul 2010   •   17:02

Incident inedit în Parlamentul britanic. Un politician nu a putut să voteze pe motiv că era... prea beat. Deputatul conservator britanic a recunoscut că nu şi-a exercitat dreptul la vot întrucât, cu o noapte înainte, băuse într-un restaurant al Camerei Comunelor. Potrivit unor martori citaţi de Daily Mail, alţi parlamentari nu s-au dat în lături de la a vota în stare de ebrietate.

Se pare că fostul bancher Mark Reckless era atât de beat, încât a căzut pe podea într-un restaurant din Camera Comunelor cu numai câteva ore înainte de vot. El a fost urcat într-un taxi de colegii parlamentari.

Dar acesta nu este singurul incident care a avut loc în restaurantul Camerei Comunelor. Liderii conservatori au prezentat scuze după ce un alt deputat, Sheryll Murray, l-a insultat pe un funcţionar parlamentar.

Incidentele s-au petrecut în cursul nopţii de miercuri spre joi, când zeci de parlamentari şi consilieri au petrecut la un restaurant-bar din Parlament. În acea noapte, barul a făcut vânzări de 5.000 de lire sterline, în condiţiile în care respectivul local vinde băuturi alcoolice la preţuri mai mici decât media naţională.

O deputată susţine că, după petrecere, numeroşi deputaţi au participat la votul pe tema bugetului în stare de ebrietate. "A fost dezgustător. Camera Comunelor şi holurile miroseau a băutură şi transpiraţie. Se discuta despre cel mai drastic buget din ultimele decenii, iar unii parlamentari nici nu ştiau unde se aflau, cu atât mai puţin ce votau. Unii abia mai stăteau în picioare".

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Marea Britanie betie alcool parlament
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close