Antena 3 CNN Externe Bilanţul gripei porcine în România. 28 de cazuri noi, depistate în saptămâna 17-23 august

Bilanţul gripei porcine în România. 28 de cazuri noi, depistate în saptămâna 17-23 august

Bilanţul gripei porcine în România. 28 de cazuri noi, depistate în saptămâna 17-23 august
Sursa foto: gripa
24 Aug 2009   •   17:00

Numărul persoanelor infectate cu virusul AH1N1 continuă să crească. Numai săptămâna trecută, au fost depistate 28 de cazuri noi, dintre care 11 în Bucureşti.

Potrivit Centrului pentru Prevenirea Controlului Bolilor Transmisibile citat de Mediafax, 11 dintre cazurile noi au fost identificate în Capitală, cinci în Timişoara şi câte două în judeţele Brăila, Galaţi, Ilfov, Iaşi, Prahova şi Vâlcea.

Cinci dintre cazuri confirmate au fost depistate printre participanţii la un concert în Ungaria. Virusul AH1N1 a mai fost depistat şi în cazul unor persoane sosite din Spania şi Anglia, Africa de Sud, Canada, China şi SUA.

Starea de sănătate a persoanelor depistate cu gripa porcină este bună, potrivit surselor medicale. Ele urmează un tratament cu antivirale şi au fost internate în spital sau au fost izolate la domiciliu.

Până în prezent, numărul de români contaminaţi cu virusul AH1N1 a ajuns la 281. România face parte dintre staele europene care pot produce vaccinul pentru gripa porcină.

La nivel mondial, au fost înregistrate peste 177.000 de cazuri. Dintre acestea, mai mult de 1.400 s-au soldat cu decese.

Anena3.ro

×
Subiecte în articol: gripa porcina virusul AH1N1 România
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close