Antena 3 CNN Externe Bilanţul persoanelor decedate din cauza E. coli a ajuns la 19

Bilanţul persoanelor decedate din cauza E. coli a ajuns la 19

Bilanţul persoanelor decedate din cauza E. coli a ajuns la 19
Sursa foto: Foto: EPA/ INTACT Images
04 Iun 2011   •   17:04

Bilanţul persoanelor decedate din cauza E. coli a ajuns la 19. Bacteria care a afectat până acum 12 ţări europene a ajuns şi în Statele Unite, unde şase cetăţeni americani, dintre care doi militari staţionaţi în Germania, prezintă semnele unei contaminări cu E. coli. Cu toate acestea Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că răspândirea bacteriei a fost stabilizată.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că, în trecut, s-au mai întâlnit cazuri izolate de contaminare cu tulpina bacteriei E. coli.

Epidemia a provocat deja 19 morţi în Europa. Rusia a anunţat că va stopa importurile de legume din ţările Uniunii Europene, însă Comisia Europeană a spus că acest lucru este împotriva principiilor Organizaţiei mondiale a comerţului. Primul-ministru  Vladimir Putin a promis că va verifica validitatea embargoului. Oficialul rus a ţinut să precizeze însă că sănătatea ruşilor este mai presus de norme.

Deşi în Germania au fost semnalate 18 din cele 19 victime făcute de E.coli, românii care trăiesc acolo susţin că viaţa lor nu s-a schimbat prea mult după debutul epidemiei. Autorităţile medicale au acţionat însă cu rapiditate.

Cercetătorii chinezi au declarat că bacteria este rezistentă la opt clase de antibiotice. Ei vor colabora cu oameni de ştiinţă din Germania pentru descoperirea unui antidot. Sursa epidemiei nu a fost încă descoperită.

 

×
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close