Antena 3 CNN Externe BREXIT. Premierul britanic Boris Johnson anunță că nu doreşte o amânare a Brexitului

BREXIT. Premierul britanic Boris Johnson anunță că nu doreşte o amânare a Brexitului

BREXIT. Premierul britanic Boris Johnson anunță că nu doreşte o amânare a Brexitului
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    23 Oct 2019   •   18:44

BREXIT. Premierul britanic Boris Johnson i-a transmis miercuri din nou preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, că nu doreşte încă o amânare a Brexitului dincolo de data de 31 octombrie, în timp ce omologul său irlandez Leo Vardakar a vorbit despre posibilitatea convocării unui summit european extraordinar dacă liderii europeni nu ajung la un acord privind amânarea Brexitului, amânare cerută totuşi formal de guvernul lui Johnson pentru a respecta o lege votată în parlamentul britanic.

BREXIT. Johnson şi Tusk au avut miercuri o convorbire telefonică în cadrul căreia şeful executivului britanic „a subliniat că el continuă să creadă că nu trebuie să fie nicio prelungire şi că este deopotrivă în interesul UE şi al Regatului Unit ca noi să ieşim (din UE) pe 31 octombrie”, a anunţat miercuri Downing Street, potrivit agenţiei Press Association.

BREXIT. Camera Comunelor a aprobat miercuri seara legea privind acordul de retragere din UE (Withdrawal Agreement Bill), dar a respins un calendar de examinare accelerată a legislaţiei privind Brexitul propus de guvern cu termene care să permită ieşirea din UE pe 31 octombrie.

BREXIT. Prin urmare, premierul Boris Johnson a suspendat examinarea acordului asupra Brexitul în Camera Comunelor şi şi-a manifestat opţiunea pentru convocarea unor alegeri anticipate, pentru care însă are de asemenea nevoie de votul acestui for legislativ. Partidele de opoziţie au semnalat că vor sprijini organizarea unor alegeri în această toamnă dacă UE acceptă o amânare a Brexitului până anul viitor.

Citiți și:

BREXIT. Donald Tusk recomandă statelor membre să accepte amânarea datei Brexitului

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close