Antena 3 CNN Externe Căpitanul vasului scufundat în lacul Ohrid din Macedonia, arestat preventiv

Căpitanul vasului scufundat în lacul Ohrid din Macedonia, arestat preventiv

Căpitanul vasului scufundat în lacul Ohrid din Macedonia, arestat preventiv
06 Sep 2009   •   17:02

Căpitanul vasului care s-a scufundat ieri în lacul OHRID din Macedonia a fost arestat preventiv. 15 turişti bulgari au murit. Este posibil ca vasul să se fi scufundat din cauza unei defecţiuni. Macedonia şi Bulgaria au decretat câte o zi de doliu naţional pentru victimele naufragiului.

Accidentul s-a produs pe lacul Ohrid din sud-vestul Macedoniei, una din principalele destinaţii turistice ale ţării. Vaporul de mici dimensiuni, fabricat în 1924, se afla la 200 de metri de mal când, potrivit martorilor, s-a răsturnat şi s-a scufundat foarte rapid.

Mai multe ambarcaţiuni au ajuns imediat la locul naufragiului, dar pentru mulţi pasageri era deja prea târziu. Potrivit listei victimelor, publicate de guvernul bulgar, familii întregi au pierit în catastrofă. Supravieţuitorii şi-au amintit cu groază de panica din momentele naufragiului.

Întregul grup de turişti venise din aceeaşi regiune din estul Bulgariei. Majoritatea supravieţuitorilor au fost deja repatriaţi. Preşedintele bulgar Ghiorghi Pârvanov, sosit la Ohrid la câteva ore după tragedie, a declarat că o avarie la cârma vasului este una din cele mai plauzibile cauze ale naufragiului. El a avansat ca posibilitate şi faptul că ambarcaţiunea ar fi fost supraîncărcată.

Aceste variante par a fi luate în calcul şi de anchetatorii macedoneni, care, deşi nu au avansat nicio concluzie l-au arestat preventiv pe căpitanul navei. Acesta era şi proprietarul vaporului naufragiat.

Guvernul de la Sofia a decretat o zi de doliu naţional şi a anulat toate ceremoniile de astăzi, când Bulgaria sărbătoreşte Ziua Unificării.

Antena 3

×
Subiecte în articol: macedonia Bulgaria doliu national naufragiu
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close