Antena 3 CNN Externe Care este țara care va interzice actorilor să fumeze în filme

Care este țara care va interzice actorilor să fumeze în filme

Care este țara care va interzice actorilor să fumeze în filme
Sursa foto: foto: Pixabay
20 Noi 2017   •   12:35

Fumatul este un obicei destul de frecvent în filmele franțuzești, lucru pe care ministrul francez al Sănătății dorește să îl schimbe cât mai repede.

Având în vedere că fumatul provoacă decesul a 75.000 de oameni anual în Franța și activitățile promovate de cinematografie pot avea o mare influență asupra celor care privesc, Agnes Buzyn, ministrul Sănătății, este hotărâtă să lupte împotriva acestui viciu, potrivit The Telegraph.

„Este știut că publicitatea care îndeamnă oamenii să se lase de fumat nu este eficientă”, a spus ministrul, care a găsit o nouă metodă pentru combaterea viciului.

Numărul fumătorilor este mai mic decât în anii ’60, dar mai mult de trei sferturi din filmele produse în Franța promovează fumatul, a descoperit un senator francez.

Ministrul Sănătății a afirmat că urmează să aibă o discuție cu ministrul Culturii în acest sens pentru a vedea cum îi pot determina pe regizori și scenariști să renunțe la acest obicei.

Tot în încercarea de a reduce numărul fumătorilor, ministrul a anuțat în vară că prețul țigărilor va ajunge de la 6,50 de euro la 10 euro pentru un pachet.

×
Subiecte în articol: obicei filme Franta
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close