Casa Albă cere YouTube să examineze clipul care a provocat violenţe în lumea arabo-musulmană

de G.S.    |    15 Sep 2012   •   10:08
Casa Albă cere YouTube să examineze clipul care a provocat violenţe în lumea arabo-musulmană Foto: Mediafax/AFP

Casa Albă a declarat vineri că a solicitat site-ului YouTube să examineze clipul video cu conţinut antiislam care a provocat un val de violenţe antiamericane în lumea arabo-musulmană pentru a se asigura că nu încalcă condiţiile de utilizare ale site-ului, relatează AFP.
   
"Am contactat YouTube pentru a le aduce în atenţie clipul video şi a le solicita să determine dacă acesta încalcă condiţiile lor de utilizare", a declarat pentru AFP Tommy Vietor, purtător de cuvânt al Consiliului de naţional de securitate, cabinet de politică externă al preşedintelui Barack Obama.
   
Anterior în cursul zilei de vineri, purtătorul de cuvânt al Casei Albe Jay Carney a susţinut că difuzarea acestui clip, un extras aparent din filmul antiislam intitulat "Inocenţa musulmanilor", nu poate fi interzisă de guvern, deoarece este protejat de primul amendament al Constituţiei americane care apără libertatea de expresie.
   
"Protejarea libertăţii de expresie, chiar şi în cazul declaraţiilor şocante, constituie un principiu fundamental al democraţiei noastre", a explicat Carney. "Însă putem denunţa şi condamna în continuare ceea ce noi găsim a fi şocant. Ne-am exprimat clar cu privire la acest punct în lumea întreagă, precum şi aici în Statele Unite", a adăugat acesta.

x close