Antena 3 CNN Externe Catastrofă aeriană în Rusia: 44 de morţi, în urma aterizării forţate a unui avion

Catastrofă aeriană în Rusia: 44 de morţi, în urma aterizării forţate a unui avion

Catastrofă aeriană în Rusia: 44 de morţi, în urma aterizării forţate a unui avion
Sursa foto: Foto: sartechnology.ca
21 Iun 2011   •   08:50

Catastrofă aeriană în nordul Rusiei. 44 de oameni şi-au pierdut viaţa după aterizarea forţată a unui avion de pasageri pe o şosea, la doar câţiva kilometri de aeroportul din Petrozavodsk, aproape de graniţa cu Finlanda. Doar opt persoane au supravieţuit accidentului, dar toate sunt în stare gravă.

Avionul, de tip Tupolev 134, a decolat de la Moscova. La bord se aflau 43 de pasageri, între care mai mulţi copii, şi nouă membri ai echipajului. Aterizarea la Petrozavodsk era programată imediat după miezul nopţii. Dar aeronava n-a mai ajuns la destinaţie. Pe o ceaţă deasă, s-a prăbuşit pe o şosea din apropierea aeroportului şi a fost imediat cuprinsă de flăcări.

Echipele de salvare au ajuns repede la locul catastrofei, dar n-au mai găsit decât opt supravieţuitori, între care un copil de 19 ani. Cu toţii au fost internaţi la reanimare.

 


Un singur pacient este în stare mai puţin gravă, ceilalţi sunt în stare gravă sau critică. Au suferit traumatisme multiple şi arsuri.

Printre victime se numără un cunoscut arbitru de fotbal din prima ligă rusă şi un cetăţean suedez. Deocamdată nu se ştie dacă pilotul a încercat să aterizeze pe şosea din cauza unor probleme tehnice sau a fost înşelat de o avarie a aparaturii de zbor.

Catastrofa s-a produs cu o zi înainte ca Vladimir Putin să viziteze Salonul Aeronautic de la Paris, pentru a susţine constructorii ruşi de avioane. Avioanele Tupolev 134, produse între 1966 şi 1984, nu mai sunt folosite de compania naţională Aeroflot, dar rămân în dotarea unor societăţi mai mici. Aparatul prăbuşit la Petrozavodsk era construit în 1980.


×
Subiecte în articol: avion Rusia prabusire aterizare fortata morti
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close