Antena 3 CNN Externe Cazul News of the World: Poliţiştii britanici au arestat un bărbat suspectat de interceptarea convorbirilor şi mită

Cazul News of the World: Poliţiştii britanici au arestat un bărbat suspectat de interceptarea convorbirilor şi mită

Cazul News of the World: Poliţiştii britanici au arestat un bărbat suspectat de interceptarea convorbirilor şi mită
Sursa foto: Foto: EPA/ INTACT Images
02 Aug 2011   •   16:53

Poliţiştii britanici care investighează cazul interceptărilor telefonice, care a dus la închiderea publicaţiei News of the World, au arestat, marţi, un suspect, despre care se crede că este un fost membru al conducerii ziarului, informează Associated Press.

Poliţia din Marea Britanie nu dezvăluie identitatea celor arestaţi, dacă aceştia nu au fost puşi sub acuzare. Jurnaliştii de la Sky News, deţinut în proporţie de 39% de News Corp., compania din care făcea parte şi News of the World, l-au identificat pe cel arestat în persoana lui Stuart Kuttner.

Kuttner este fostul editor şef al cotidianului News of the World, el s-a pensionat în 2009, după 29 de ani de activitate, dintre care, 22 în funcţia de editor şef.

Poliţia britanică a confirmat că un bărbat este arestat şi audiat cu privire la interceptările telefonice şi tentative de mituire. Această acuzaţie se leagă de dezvăluirile care arată că unii jurnalişti au încercat să mituiască poliţişti pentru informaţii.

În cadrul investigaţiilor care implică ziarul deţinut de Rupert Murdoch, poliţiştii au mai arestat zece persoane, printre care Rebekah Brooks, fost membru al conducerii publicaţiei şi Andy Coulson, fost editor la News of the World, care a ajuns şeful comunicaţiilor în administraţia premierului britanic David Cameron.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close