Antena 3 CNN Externe Cei 165 de pasageri ai avonului care a aterizat forţat la Roma, salvaţi datorită pilotului

Cei 165 de pasageri ai avonului care a aterizat forţat la Roma, salvaţi datorită pilotului

Cei 165 de pasageri ai avonului care a aterizat forţat la Roma, salvaţi datorită pilotului
de M.T.    |    10 Iun 2013   •   14:32

Cei 165 de pasageri ai cursei Wizz Air -Bucureşti - Roma care a aterizat forţat sîmbătă dimineaţă au fost la un pas de moarte.

A fost cel mai grav incident din istoria companiei aeiene şi numai iscusinţa pilotului, căpitanul Rabitti Martini, a făcut ca avionul să nu ia foc la impactul cu solul.

Pilotul italian a făcut nişte manevre incredibile contra cronometru pentru a evita o tragedie de proporţii.

A oprit motorul stâng, ca să evite izbucnirea unui incendiu, a mutat tot combustibilul din stânga în dreapta şi a dat dispoziţie să nu fie stropită pista pentru a nu dezechilibra avionul.

Tot el a fost cel care a indicat turnului de control să fie direcţionat pe aeroportul Fiumicino, pentru că ştia că doar acolo are loc să facă manevrele necesare pentru a-i salva pe pasageri.

Şeful piloþilor de la Wizz Air , David Morgan, nu a putut preciza dacă pilotul aeronavei care a reuşit aterizarea de sâmbătă va primi un premiu, dar a spus că va fi cu siguranţă organizată o petrecere în cinstea întregului echipaj, în interiorul companiei.

La Roma are loc o anchetă în cazul incidentului, desfăşurată de autoritatea italiană pentru siguranţa zborului, cea din Ungaria, compania Airbus şi Lufthansa Technik, firma care asigură mentenanţa aeronavelor Wizz Air.

Aeronava Airbus A320 care a decolat din Bucureşti şi a aterizat de urgenţă la Roma are 13 luni vechime şi a fost supusă celei mai recente inspecţii tehnice în luna mai a acestui an, a precizat compania aeriană într-un comunicat.

×
Subiecte în articol: aterizare fortata roma avion Wizz Air
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close