Antena 3 CNN Externe Cel mai puternic stat din UE riscă să fie ŞTERS de pe hartă. Ce se întâmplă cu populaţia

Cel mai puternic stat din UE riscă să fie ŞTERS de pe hartă. Ce se întâmplă cu populaţia

Cel mai puternic stat din UE riscă să fie ŞTERS de pe hartă. Ce se întâmplă cu populaţia
de O.P.    |    16 Mai 2013   •   08:29

Germania, cel mai puternic stat din UE, ar putea dispărea încetul cu încetul. Şi asta pentru că populaţia este din ce în ce mai puţină şi îmbătrâneşte văzând cu ochii.

Angela Merkel caută soluţii, iar una din căi ar fi deschiderea porţilor către mai mulţi imigranţi.

Conform estimărilor, până în 2025, Germania va avea în jurul a şase milioane de locuri de muncă neocupate. În prezent, 111 branşe se plâng de absenţa angajabililor. În plus, în ritmul actual, fiecare al treilea cetăţean german va avea, în 2060, peste 65 de ani.

În acelaşi an, Germania ar putea avea cu 15 milioane de locuitori mai puţini. Anul acesta, media de vârstă a Germaniei este de 43,9 ani.Printre soluţiile propuse, pe lângă aprofundarea studiilor în vedera formării de specialişti, s-a luat în calcul şi posibilitatea de a atrage persoanele în vârstă pe piaţa muncii. Singură.

Imigraţia nu poate rezolva problema demografică, a punctat ministrul federal de Interne, conservatorul bavarez Hans-Peter Friedrich, acesta sugerând ca Germania să se concentreze pe exploatarea propriului potenţial - incluzând aici şi cetăţeni din alte state membre ale Uniunii Europene, scrie dw.de.



×
Subiecte în articol: mortalitate natalitate
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close