„Cerul s-a luminat puternic și am auzit o explozie”. Obiectul misterios care a provocat panică. Ce au văzut oamenii pe cer - VIDEO

16 Mar 2017   •   16:52
„Cerul s-a luminat puternic și am auzit o explozie”. Obiectul misterios care a provocat panică. Ce au văzut oamenii pe cer - VIDEO Foto: YouTube

Un "meteorit" la joasă altitudine a iluminat cerul unei regiuni muntoase din nordul Pakistanului miercuri seară, provocând panică în rândul locuitorilor, au declarat responsabili locali citați de AFP, scrie Agerpres.

Incidentul s-a produs în jurul orei locale 21.00 (16.00 GMT), atunci când locuitorii din orașul Gilgit și din districtele învecinate Ghizer și Diamer au văzut un obiect zburător neidentificat traversând cerul pe deasupra vârfurilor montane din această regiune izolată, la limita masivelor Hindukush, Karakoram și Himalaya.

"Am văzut o lumină apărând brusc pe cer și au avut loc mai multe explozii", a declarat pentru AFP un locuitor din districtul Ghizer, Javed Iqbal. "Am avut impresia că ceva a atins acoperișul casei mele. M-am grăbit să ies afară împreună cu familia mea și a am văzut pe toată lumea ieșind. Exploziile au zguduit toată valea", a adăugat el.

Mai mulți oameni au confirmat relatarea lui, precum Shabir Mir din Gilgit, care spune că a văzut obiectul "dispărând în munți" și că a auzit câteva secunde mai târziu ceea ce au părut a fi mai multe explozii. "M-am gândit că acest obiect a lovit muntele", a mai spus Shabir Mir.

Rețelele sociale au fost inundate de mărturii privind acest misterios incident și unii utilizatori au postat online fotografii neautentificate cu ceea ce ei au descris drept un obiect luminos.

Un înalt responsabil al administrației locale, Sibtain Ahmed, a confirmat joi că obiectul a fost văzut în trei districte, trecerea lui fiind urmată de mai multe sunete de explozii. "Potrivit anchetei noastre, obiectul zburător era un meteorit care zbura la joasă altitudine", a declarat el pentru AFP.

Parteneri
x close