Antena 3 CNN Externe Chavez şi Gaddafi, cei mai buni prieteni. Libia şi Venezuela au "acelaşi inamic"

Chavez şi Gaddafi, cei mai buni prieteni. Libia şi Venezuela au "acelaşi inamic"

Chavez şi Gaddafi, cei mai buni prieteni. Libia şi Venezuela au "acelaşi inamic"
Sursa foto: chavez
29 Sep 2009   •   17:37

Venezuala şi Libia sunt, de acum, state aliate. Hugo Chavez şi Muammar Gaddafi au semnat o declaraţie care atestă faptul că au acelaşi inamic şi împărtăşesc aceeaşi viziune asupra socialismului şi anti-imperialismului.

Declaraţia de solidariate a venit după participarea celor doi lideri la o conferinţă la care au participat peste 60 de state din America de Sud şi Africa.

?Suntem conştienţi de faptul că scriem o nouă pagină în istorie. Schimbăm cursul istoriei, opunându-ne imperialismului, burgheziei, subdezvoltării şi colonzării de care ţara noastră suferă de peste 500 de ani? a spus Chavez.

Muammar Gaddafi a declarat că este solidar cu Chavez şi că vor colabora pe probleme economice şi de securitate.
?Facem parte din acelaşi grup şi destin şi avem acelaşi inaminc în faţa căruia vom câştiga? a spus acesta, la despărţirea de liderul venezuelean.

Între timp, la Caracas, peste 50 de studenţi au intrat în greva foamei, nemulţumiţi că Chavez îi persecută pe membrii opoziţiei. Protestul din faţa sediului Organizaţiei Statelor Americane a început încă de săptămâna trecută. Studenţii acuză guvernul venezuelean că a arestat zeci de critici ai lui Chavez pe motive politice şi cer eliberarea lor.

Antena 3

×
Subiecte în articol: gaddafi Libia Venezuela
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close