Antena 3 CNN Externe Cine era bărbatul ucis pe aeroportul Orly. Autoritățile, uimite când i-au aflat identitatea

Cine era bărbatul ucis pe aeroportul Orly. Autoritățile, uimite când i-au aflat identitatea

Cine era bărbatul ucis pe aeroportul Orly. Autoritățile, uimite când i-au aflat identitatea
Sursa foto: Foto: Twitter
18 Mar 2017   •   13:00

Bărbatul care a fost împuşcat mortal sâmbătă de serviciile de securitate pe aeroportul Orly din Paris era un musulman radicalizat cunoscut autorităţilor franceze şi este acelaşi individ care a tras asupra poliţiei într-un incident separat produs mai devreme în cursul aceleiaşi zile în nordul Parisului, a informat o sursă din cadrul poliţiei franceze, relatează Reuters. 

"Un control al poliţiei rutiere a avut loc la Stains (nordul Parisului) azi dimineaţă la ora 07:00. Un individ a tras asupra ofiţerilor de poliţie înainte de a fugi", a declarat o sursă din cadrul poliţiei. 

"Acelaşi bărbat - un musulman radicalizat cunoscut poliţiei şi serviciilor de informaţii franceze - a luat apoi un Famas (o puşcă de asalt) de la un militar pe aeroportul Orly ... înainte de a fi împuşcat mortal de un alt soldat", a precizat sursa citată. 

O a două sursă din cadrul poliţiei a afirmat că există o legătură între cele două incidente. 

Ministerul de Interne francez a anunţat la rândul său că nu au fost găsiţi explozivi asupra bărbatul împuşcat pe aeroportul din sudul Parisului. 

Totodată, secţia antiterorism a parchetului din Paris a deschis o investigaţie în legătură cu incidentul de pe aeroportul Orly şi cu atacul comis se pare de aceeaşi persoană asupra serviciilor de securitate la un control de rutină în nordul Parisului.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: terorist musulman
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close