Antena 3 CNN Externe Clădire a Consiliului Europei, ocupată de militanţi kurzi: Vrem informaţii despre liderul nostru, Abdullah Ocalan

Clădire a Consiliului Europei, ocupată de militanţi kurzi: Vrem informaţii despre liderul nostru, Abdullah Ocalan

Clădire a Consiliului Europei, ocupată de militanţi kurzi: Vrem informaţii despre liderul nostru, Abdullah Ocalan
Sursa foto: Foto: EPA/ INTACT Images
13 Sep 2011   •   18:42

Aproximativ 50 de militanţi kurzi au ocupat marţi clădirea Agora a Consiliului Europei din Strasbourg, informează AFP. Anexa organizaţiei paneuropene a fost ocupată pentru a cere garanţii privind starea de sănătate a liderului PKK aflat în detenţie.
   
Militanţii şi simpatizanţii liderului istoric al Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), Abdullah Ocalan, aflat în detenţie pe viaţă începând din 1999, s-au adunat în faţa sediului general al Consiliului Europei, situat în faţa Palatului Europei unde se întrunesc reprezentanţii celor 47 de state membre.
   
Spărgând o uşă de sticlă de la intrarea în clădire, ei s-au aşezat pe hol scandând "Eliberaţi-l pe Ocalan" şi "Solidaritate cu poporul kurd". Aceştia cereau Consiliului să "ţină cont de existenţa lor". Ei fluturau steaguri cu portretul lui Ocalan.
   
"Sunt 48 de zile de când nu mai avem veşti despre Abdullah Ocalan, suntem aici pentru a cere informaţii, de fiecare dată ni se promit lucruri, dar nu se schimbă nimic", a explicat un manifestant, care cerea garanţii.
   
Un reprezentant al Consiliului Europei a declarat că vrea să negocieze "o rezolvare paşnică şi fără violenţă" cu manifestanţii, afirmând că refuză "o discuţie sub constrângere".
   
La sfârşitul lui iulie, liderul rebel kurd a afirmat că vrea să pună capăt dialogului început în 2009 cu Guvernul turc, pe care l-a acuzat de intransigenţă în conflictul kurd, şi a cerut eliberarea sa.
   
PKK este considerat organizaţie teroristă de numeroase ţări. Turcia este membră a Consiliului Europei.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close