Antena 3 CNN Externe Clădirea Parlamentului din Burkina Faso, ÎN FLĂCĂRI. Oamenii sunt furioşi pe planurile actualului preşedinte de a-şi prelungi mandatul

Clădirea Parlamentului din Burkina Faso, ÎN FLĂCĂRI. Oamenii sunt furioşi pe planurile actualului preşedinte de a-şi prelungi mandatul

Clădirea Parlamentului din Burkina Faso, ÎN FLĂCĂRI. Oamenii sunt furioşi pe planurile actualului preşedinte de a-şi prelungi mandatul
Sursa foto: Foto: theguardian.com
30 Oct 2014   •   18:46

Clădirea Parlamentului din capitala statului african Burkina Faso a fost cuprinsă de flăcări, după ce sute de manifestanţi au reuşit să pătrundă în instituţie, furioşi pe planurile actualului preşedinte care încearcă să îşi prelungească mandatul, scrie theguardian.com.

Sute de manifestanţi au rupt cordoanele de securitate, joi, şi au luat cu asalt clădirea Adunării Naţionale din capitala Ouagadougou, răscolind birouri şi incendiind maşini.

Ulterior, sediul televiziunii naţionale dar şi ale mai multor autorităţi locale au căzut pradă furiei protestatarilor.

Cel puţin trei oameni au murit în timpul confruntărilor cu forţele de ordine, iar aeroportul din Ouagadougou a fost închis.

Oamenii sunt revoltaţi din cauza unei moţiuni care ar permite actualului preşedinte, Blaise Compaoré, în vârstă de 63 de ani, să poată participa la alegerile prezidenţiale de anul viitor, chiar dacă mandatul său durează deja de 27 de ani.


Parlamentarii ar fi trebuit să voteze astăzi această moţiune, însă activitatea plenului a fost întreruptă.

"Preşedintele trebuie să suporte consecinţele", a declarat Benewende Sankara, unul dintre liderii opoziţiei, care a chemat oamenii în stradă, să se opună "legii Compaoré. 

"30 Octombrie este Primăvara Neagră a statului Burkina Faso, aşa cum a fost şi Primăvara Arabă", a afirmat Emile Pargui Pare, un alt oficial din opoziţie.  



 



×
Subiecte în articol: Burkina Faso
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close