Antena 3 CNN Externe Codul secret al Ucrainei: sticla de whisky care l-a încurcat pe Şoigu 

Codul secret al Ucrainei: sticla de whisky care l-a încurcat pe Şoigu 

Înaintea invaziei Rusiei în Ucraina, ministrul ucrainean al Apărării, Breznikov, şi omologul său britanic, Ben Wallace, au recurs la cuvinte tip cod. Unul dintre acestea, care se referă la armele trimise Ucrainei, a ajuns şi la ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu.

Codul secret al Ucrainei: sticla de whisky care l-a încurcat pe Şoigu 
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Iul 2023   •   13:12

Înainte de începerea războiului din Ucraina și până la realizarea unei legături sigure între Kiev și Londra, ministrul ucrainean al apărării, Alexei Reznikov, și omologul său britanic, Ben Wallace, au recurs la cuvinte de cod. 

Acestea au fost folosite în timpul unei discuții telefonice despre furnizarea de arme către Ucraina. 

Șeful Ministerului britanic al Apărării a numit sistemele de arme trimise în Ucraina după mărci de whisky, scrie The Times. 

„Tocmai am ales whisky-ul. Deci sistemul Nlaw era Glenfiddich, iar rachetele antinavă Harpoon erau Islay. I-am trimis lui Reznikov mesaje: «avem niște whisky pentru tine» sau «whisky-ul este pe drum»”, rememorează ministrul britanic Ben Wallace.

Acesta a mai povestit cum, în ajunul invaziei ruse în Ucraina, a zburat la Moscova pentru a se întâlni cu ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu. 

În cadrul întâlnirii, șeful Ministerului britanic al Apărării i-a oferit lui Șoigu o sticlă de whisky. 

„A fost o glumă. Nu știa ce înseamnă”, a comentat Walas. 

Articolul mai notează că sistemele antitanc britanice au jucat un rol important la începutul războiului, ajutând armata ucraineană să facă față ofensivei ruse. 

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close