Antena 3 CNN Externe Comisia de Informaţii SUA: "Ne aflăm în faţa unor ameninţări teroriste mai mari decât cele dinaintea atentatelor din 9/11"

Comisia de Informaţii SUA: "Ne aflăm în faţa unor ameninţări teroriste mai mari decât cele dinaintea atentatelor din 9/11"

Comisia de Informaţii SUA: "Ne aflăm în faţa unor ameninţări teroriste mai mari decât cele dinaintea atentatelor din 9/11"
de G.C.P    |    18 Aug 2014   •   17:19

Extinderea pericolului reprezentat de SIIL (Statul Islamic Irakian şi Levant) şi de alte grupări teroriste din lume poziţionează Statele Unite ale Americii în faţa unei şi mai mari mari ameninţări decât cea din ajunul atentatelor teroriste din 11 septembrie 2001, declară congresmanul republican Mike Rogers, şeful Comisiei de Informaţii din Camera Reprezentanţilor.

Acesta a spus într-o emisiune televizată, transmisă ieri de CBS, că SIIL, Boko Haram şi Al Qaeda din Irak, reprezintă împreună o ameninţare mai mare la adresa SUA din cauza unei baze de recrutare mult mai amplă şi care ar dispune de o masă fundamentală mult mai periculoasă decât cea existentă înainte de atentatele din 9/11.

Aprecierile oficialului american survin pe fondul reimplicării Statelor Unite în conflictul din Irak.
Tot ieri, preşedintele Barack Obama a autorizat mai multe raiduri aeriene care să distrugă elicopterele şi blindatele abandonate de armata irakiană şi intrate acum pe mâna extremiştilor islamişti din nordul ţării.

"SIIL este grupare cea mai periculoasă. Este o grupare teroristă care deţine o întreagă armată cu tancuri şi elicoptere. Au disponibilităţi financiare ce depăşesc 1 miliard de dolari şi vând petrol pe piaţa neagră din care obţin milioane de de dolari zilnic", menţionează Rogers.

Tot el este de părere că "preşedintele Obama nu întreprinde suficiente acţiuni pe plan global pentru combaterea terorismului şi îi cere acestuia să sporească prezenţa militară în Irak şi înarmarea rapidă a rebelilor sirieni, care sunt aliaţii americanilor".

×
Subiecte în articol: siria SUA Barack Obama Boko Haram Al Qaeda

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close