Consiliul Europei cere eliberarea imediată a observatorilor OSCE reţinuţi în estul Ucrainei

de M.Z.    |    01 Mai 2014   •   13:46
Consiliul Europei cere eliberarea imediată a observatorilor OSCE reţinuţi în estul Ucrainei Foto: kyivpost.com
Comitetul de Miniştri al Consiliului Europei a protestat miercuri împotriva reţinerii, în estul Ucrainei, a observatorilor Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), cerând "eliberarea lor imediată", informează AFP, potrivit Agerpres.
 
Într-o declaraţie transmisă public de la sediul său din Strasbourg, organismul executiv al Consiliului Europei se declară "alarmat şi preocupat serios de reţinerea în estul Ucrainei a observatorilor militari care efectuau o vizită în Ucraina în conformitate cu documentul adoptat la Viena de OSCE în 2011 asupra măsurilor de încredere şi securitate".
 
Comitetul de Miniştri "condamnă această încălcare clară a prevederilor documentului de la Viena", se precizează în acelaşi comunicat, în care se cere "eliberarea imediată a tuturor observatorilor deţinuţi în continuare".
 
De asemenea, comitetul de Miniştri "cere tuturor celor care pot să contribuie la această eliberare să ia fără întârziere toate demersurile necesare în acest sens", conform aceleiaşi surse.
 
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat marţi seară că "speră" la eliberarea în perioada următoare a membrilor misiunii OSCE, şapte străini şi patru ucraineni.

x close