Antena 3 CNN Externe Corespondent NBC la Soci: "Telefonul şi computerele mele au fost atacate imediat de hackeri. Nimic nu e sigur!"

Corespondent NBC la Soci: "Telefonul şi computerele mele au fost atacate imediat de hackeri. Nimic nu e sigur!"

Corespondent NBC la Soci: "Telefonul şi computerele mele au fost atacate imediat de hackeri. Nimic nu e sigur!"
06 Feb 2014   •   14:37

Viaţa de reporter la Jocurile Olimpice de Iarnă pare să devină din ce în ce mai grea.

Corespondentul NBC, Richard Engel (foto stanga), spune că de când a ajuns în Rusia, a fost ţinta hackerilor în foarte scurt timp, iar siguranţa datelor electronice transmise, de care se vor bucura toţi oaspeţii prezenţi la Soci, nu va fi la cel mai bun nivel.

"Nu va dura mult până când cineva va încerca să pătrundă ilicit în laptopul tău, tableta sau telefonul pe care îi ai", a spus acesta.

Engel a decis să testeze sistemul de confidenţialitate rusesc cu ajutorul unui specialist american din securitatea cibernetică, Kyle Wilhoit (foto dreapta), care i-a pus la dispoziţie două computere noi şi un număr nou de telefon, cu identitate şi adresă falsă.
Când jurnalistul a conectat toate aceste dispozitive la reţeau de internet asigurată la Soci, a primit aproape instant câteva mailuri şi sms-uri suspecte. De îndată ce le-a deschis, aparatele folosite la acest test au fost compromise.

"Hackerii au început să-şi facă de cap în mai puţin de un minut. Totul s-a petrecut foarte repede şi într-o manieră profesionistă", spune
Engel.
În câteva ore, ambele computere şi telefonul celular, au fost invadate, dând posibilitatea hackerilor să intercepteze şi să înregistreze orice tip de comunicare.

Potrivit lui Brian Williams, cunoscutul prezentator al ştirilor de noapte de la NBC, Departamentul de Stat de la Washington a informat asupra aspectelor precare de păstrare a confidenţilităţii a datelor transmise, avertizându-i pe cei care merg în Rusia "să nu se aştepte la un grad de siguranţă ridicat".

 


×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close