Antena 3 CNN Externe Corina Creţu, vizită oficială în Bulgaria: Acest proiect va contribui la cooperarea eficientă dintre Bulgaria şi România

Corina Creţu, vizită oficială în Bulgaria: Acest proiect va contribui la cooperarea eficientă dintre Bulgaria şi România

Corina Creţu, vizită oficială în Bulgaria: Acest proiect va contribui la cooperarea eficientă dintre Bulgaria şi România
Sursa foto: Foto: Facebook
15 Iun 2015   •   17:48

Comisarul european pentru Politici Regionale Corina Creţu a vizitat, luni, alături de vicepremierul bulgar Tomislav Donchev, sistemul de informare fluvială din Bulgaria, sistem ce asigură securitatea şi eficienţa navigaţiei pe Dunăre.

Sistemul face parte dintr-un proiect care a beneficiat de o cofinanţare în valoare de 13,6 milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională.

„Acest proiect va contribui la realizarea unei atmosfere productive de cooperare între Bulgaria şi România în ceea ce priveşte navigarea pe Dunăre, una dintre cele mai importante axe de transport din UE”, a precizat Corina Creţu pe contul său oficial de Facebook.



De asemenea, Corina Creţu a asistat la inaugurarea bulevardului Tutrakan din Ruse, lucrare cofinanţată cu fonduri europene în valoare de 4,7 milioane de euro, în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră 2007-2013 Bulgaria-România.



Proiectele de cooperare transfrontalieră dispun de o finanţare de 250 de milioane de euro din fondurile europene, în perioada 2014-2020, arată novinite.com.

Corina Creţu se află, pe 15 şi 16 iunie, într-o vizită oficială în Bulgaria. Comisarul european urmează să se întâlnească, marţi, cu premierul Bulgariei, Boyko Borisov.


×
Subiecte în articol: Corina Cretu
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close