Antena 3 CNN Externe Imagini cu craterul enorm, plin cu apă, apărut inexplicabil în curtea unui fermier din Mexic

Imagini cu craterul enorm, plin cu apă, apărut inexplicabil în curtea unui fermier din Mexic

Un crater adânc, cu un diametru de 60 de metri, a apărut în curtea unei fermier din Mexicului. Familia acestuia a fost evacuată întrucât există riscul prăbușirii casei.

Imagini cu craterul enorm, plin cu apă, apărut inexplicabil în curtea unui fermier din Mexic
Sursa foto: Captura Youtube
de Mia Lungu    |    03 Iun 2021   •   13:42

Groapa este situată  în Santa María Zacatepec, statul Puebla, și are o adâncime de aproximativ 20 de metri, a declarat guvernatorul Miguel Barbosa Huerta, într-o conferință de presă, relatează CNN.

Până în prezent nimeni nu a fost rănit, însă guvernatorul i-a avertizat pe rezidenții din zonă să nu se apropie de groapă.

La momentul formării, groapa avea un diametru de cinci metri, însă în doar câteva ore a ajuns să măsoară 60 și să aibă o adâncime de 20, potrivit lui Beatriz Manrique, secretarul de Mediu al regiunii.

„Credem că a apărut din cauza a doi factori: înmuierea pământului, întreaga zonă era cultivată, precum și extracția apelor subterane, care înmoaie subsolul”, a explicat aceasta.

Oficiali din diferite instituții ale statului, inclusiv Comisia Apelor, au deschis o anchetă pentru a stabili cauzele apariției craterului. Aceștia vor face diferite studii asupra solului iar întregul proces ar putea dura 30 de zle.

Craterul a apărut sâmbătă și este plin cu apă, potrivit CNN.

×
Subiecte în articol: crater fermier Mexic
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close