Antena 3 CNN Externe Creşte nivelul poluării la Moscova din cauza incendiilor de vegetaţie

Creşte nivelul poluării la Moscova din cauza incendiilor de vegetaţie

Creşte nivelul poluării la Moscova din cauza incendiilor de vegetaţie
Sursa foto: Foto: Antena 3
06 Aug 2010   •   17:28

Fumul provenit de la incendiile de vegetaţie din Rusia a crescut alarmant nivelul poluării din Moscova. Din cauza smogului, oamenii sunt nevoiţi să poarte măşti pentru a respira. În acest timp, pompierii continuă să se lupte cu flăcările, iar incendiile afectează şi exportul de grâu.

Din cauza vizibilităţii reduse, şi activitatea aeroportului din Moscova a fost perturbată. Cel mai grav este că densitatea particulelor toxice s-a mărit de 20 de ori şi a atins cel mai ridicat nivel de poluare înregistrat vreodată. Fumul gros a perturbat şi vizita preşedintelui sud-african la Moscova.

Meteorologii au anunţat că temperatura din atmosferă se va apropia de 40 de grade Celsius. Pompierii continuă să se lupte cu incendiile de vegetaţie. Un depozit de rachete din Rusia a fost evacuat de urgenţă pentru că era ameninţat de incendiile de pădure.

Oficialii ruşi vor să folosească cea mai înaltă tehnologie pentru a stinge incendiile care afectează ţara. Ministerul Situaţiilor de Urgenţă a livrat roboţi mobili care vor fi folosiţi la stingerea focului în zona unui centru de cercetări nucleare.

Pe de altă parte, guvernul de la Moscova a suspendat exporturile de cereale, din cauza secetei care a compromis mare parte din recoltă. Preţul grâului a crescut deja pe pieţele internaţionale.

Seceta şi canicula au favorizat izbucnirea incendiilor şi în ţările vecine cu Rusia. În Ucraina au fost înregistrate sute de focare. Iar în Georgia, pompierii, militarii şi localnicii s-au mobilizat împotriva incendiului care a cuprins o pădure de la graniţa cu Turcia.

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: incendiu Moscova fum smog poluare
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close