Antena 3 CNN Externe Computerele hoților de curent care minau criptomonede, strivite cu compactorul, în Borneo

Computerele hoților de curent care minau criptomonede, strivite cu compactorul, în Borneo

Poliția unui stat asiatic a apelat la o metodă extrem de eficientă pentru a transforma în așchii de plastic, metal și siliciu mai multe mașini folosite pentru a genera criptomonede.

Computerele hoților de curent care minau criptomonede, strivite cu compactorul, în Borneo
Sursa foto: Twitter
de Adrian Iclozan    |    23 Iul 2021   •   12:27

Cele peste 1.000 de computere au fost confiscate în mai multe raiduri desfășurate în perioada februarie - aprilie de autoritățile malaeziene.

Polițiștii din insula Borneo au arestat, cu aceste ocazii, opt persoane, acuzate că au furat curent în valoare de 2 milioane de dolari, necesar operațiunilor de minare.

"Cei implicați în minarea de criptomonede au furat electricitate. Acțiunilor lor pun în pericol viața și proprietatea, pentru că pot provoca pene de curent", a arătat un oficial al poliției din Miri, unde au fost confiscate computerele.

Valoarea celor 1.069 de dispozitive sechestrate de poliție este de 1,2 milioane de dolari, mai mică decât a electricității utilizate pentru a produce bitcoini.

Pentru a distruge într-o manieră exemplară și definitivă computerele, polițiștii le-au dus în parcarea instituției și le-au strivit cu un compactor de asfalt.

Din lotul celor 8 arestați, șase au fost amendați și condamnați la pedepse de șase luni de închisoare pentru furt de electricitate.

Minarea de criptomonede este procesul prin care sunt create monede virtuale și care implică utilizarea unei mari cantități de electricitate și a unei puteri de calcul corespunzător de mari.

Procesul presupune folosirea unui mare număr de calculatoare dedicate, care formează un ansamblu complex ce efectuează calculele sofisticate necesare pentru menținerea cripto-rețelei.

Minarea criptomonedelor este o activitate populară în Asia de Sud-Est.

În pofida, marelui consum de resurse, minarea de criptomonede este profitabilă, un bitcoin fiind cotat în prezent la circa 32.000 de dolari americani.

×
Subiecte în articol: criptomonede Malaezia compactor
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close