Antena 3 CNN Externe Criza COVID din China aduce din nou ”criza containerelor”, mai mult decât în primii doi ani ai pandemiei

Criza COVID din China aduce din nou ”criza containerelor”, mai mult decât în primii doi ani ai pandemiei

Apariția unor focare COVID în China au dus la carantinarea unor orașe întregi, inclusiv a metropolei Shanghai.

Criza COVID din China aduce din nou ”criza containerelor”, mai mult decât în primii doi ani ai pandemiei
Sursa foto: Hu Chengwei/Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Apr 2022   •   10:06

Analiștii susțin că acest lucru poate aduce după sine probleme mari când vorbim de aprovizionare. 

O cantitate mare de mărfuri este blocată în China în acest moment ca urmare a carantinei impuse din cauza coronavirusului, iar acest lucru ar putea deveni o problemă pentru economia globală, potrivit CNBC.

Economia globală s-a confruntat în primii doi ani de pandemie cu provocări pe lanțurile de aprovizionare din cauza mai multor factori, care nu au dispărut încă, adică așa zisă ”criza containerelor”.

Serviciile de logistică au reușit cu greu să țină pasul cu volumul comerțului și cu creșterea cazurilor de coronavius în unele părți ale Asiei, care au amenințat să întrerupă fluxul de bunuri.

Perspectivele pentru economia globală sunt destul de sumbre acum. Europa se confruntă cu un război la porțile sale, Statele Unite vor avea creșteri mari ale ratelor de dobândă care ar putea lovi consumatorii, iar în China economia încetinește, arată analiștii.

Lockdown pe termen nelimitat în Shanghai

Economistul-șef pentru Asia al băncii japoneze Nomura crede că China este foarte vulnerabilă în acest moment. El spune că provinciile în care există carantină totală sau parțială sunt responsabile pentru aproximativ 40 la sută din PIB-ul celei de-a doua economii a lumii.

Shanghai, centrul economic și financiar al Chinei, este printre cele mai afectate orașe, deoarece autoritățile locale au introdus o carantină strictă prin care toți cei peste 26 de milioane de locuitori au fost blocați în case.

De asemenea, provincia nordică Jilin, care găzduiește multe fabrici de automobile, dar și provincia sudică Guangdong, care este un puternic centru industrial, au fost puternic afectate, în condițiile în care oficialii locali au închis orașe întregi, deoarece se tem de pedepsele Beijingului în cazul apariției unui focar în jurisdicția lor.

×
Subiecte în articol: China COVID-19 shanghai
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close