Antena 3 CNN Externe Criza din Orientul Mijlociu se adânceşte. Guvernul Egiptului a demisionat

Criza din Orientul Mijlociu se adânceşte. Guvernul Egiptului a demisionat

Criza din Orientul Mijlociu se adânceşte. Guvernul Egiptului a demisionat
Sursa foto: Foto: awrambatimes.com
12 Sep 2015   •   13:56

Premierul Egiptului, Ibrahim Mehleb, a prezentat sâmbătă demisia sa şi a Guvernului pe care îl conduce, informează site-ul cotidianului Le Monde.

Preşedintele Abdel Fatah Al-Sissi a acceptat demisia Guvernului, oferindu-i lui Mehleb sarcina gestionării afacerilor curente până la învestirea unui nou cabinet guvernamental.

Ministrul egiptean al Agriculturii, Salah El Din Mahmoud Helal, a fost arestat preventiv, în urmă cu câteva zile, într-o anchetă de corupţie.


Demisia vine în contextul unei crize politice de amploare. Abia peste o lună sunt programate alegeri legislative, în intervalul 17 octombrie - 2 decembrie.
 
Cei 568 de deputați ai singurei camere a parlamentului egiptean vor fi aleși în timpul unor operațiuni de votare foarte complexe combinând scrutinul uninominal și de listă în două faze, a declarat duminică în fața presei președintele Comisiei Electorale Supreme, Ayman Abbas.
 
Scrutinul se va deschide la 17 octombrie prin votul unei părți a egiptenilor ce trăiesc în străinătate, urmat pe 18 și 19 octombrie de alegătorii din 14 dintre cele 27 de provincii ale țării. Acești alegători din prima fază ar putea vota din nou la 26, 27 și 28 octombrie pentru departajarea candidaților admiși în turul doi.
 
A doua fază, care implică alți egipteni din străinătate și cele 13 alte provincii, va avea loc pe 21, 22 și 23 noiembrie pentru primul tur, 30 noiembrie și 1 și 2 decembrie pentru turul doi.
 

×
Subiecte în articol: Egipt executiv guvern demisie guvern
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close