Antena 3 CNN Externe Doi români au furat 100.000 de euro de la un pensionar spaniol | S-au lăudat pe Facebook cu averea lor pentru a stârni invidia rudelor din țară

Doi români au furat 100.000 de euro de la un pensionar spaniol | S-au lăudat pe Facebook cu averea lor pentru a stârni invidia rudelor din țară

Doi români au fost reținuți în Spania după ce au lăsat un bătrân fără întreaga sa agoniseala de o viață. Cu banii furați, făptașii își prezentau viața de lux pe rețelele de socializare pentru a-i vedea rudele din România.

Doi români au furat 100.000 de euro de la un pensionar spaniol | S-au lăudat pe Facebook cu averea lor pentru a stârni invidia rudelor din țară
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Noi 2023   •   16:43

Un bărbat de 31 de ani și o femeie de 32 de ani, ambii de cetățenie română, au fost reținuți în orașul Vitoria de către forțele de ordine Ertzainza în data de 15 noiembrie. Cei doi sunt acuzați că au organizat o schemă de înșelăciune împotriva unui pensionar, furând de la acesta în jur de 100.000 de euro într-un interval de doi ani.

Toată povestea începe în anul 2021, atunci când femeia româncă a inițiat o conversație cu pensionarul pe stradă, solicitându-i bani pentru a mânca. Ce a început inițial cu sume mici împrumutate s-a transformat în timp, crescând atât în frecvență, cât și în sumă. Situația a evoluat până la amenințări din partea femeii.

De asemenea, cuplul a efectuat și retrageri repetate de la bancomate și plăți la hotel folosind cardul bancar al pensionarului, conform Departamentului de Securitate din Țara Bascilor.

Citește și: Metoda prin care o româncă a stors 60.000 de euro de la un belgian

Potrivit sursei citate, ambii inculpați au avut probleme penale în trecut. Bărbatul s-a confruntat cu probleme administrative, cum ar fi amenzi rutiere și sechestru pentru evaziune fiscală. Istoricul său penal include fraude, extorcare, tâlhărie, jaf cu violență și amenințare. 

Laudă pe rețelele de socializare cu banii furați 

Potrivit publicației spaniole Cadanser, cei doi au fost recent eliberați, probabil sub cauțiune, de către Tribunalul de Instrucție numărul 1 din Vitoria (provincia Alava).

Românii afișau pe rețelele de socializare o viață de lux, cu vacanțe scumpe, călătorind în mașini de lux și frecventând cele exclusiviste hoteluri și restaurante. Toată lauda prezentată era adresată rudelor din România pentru a le stârni invidia.

×
Subiecte în articol: roman arestat furt bunuri Italia
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close