Antena 3 CNN Externe Curtea Supremă anulează legea din New York care restricţionează drepturile de port-armă

Curtea Supremă anulează legea din New York care restricţionează drepturile de port-armă

Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii a anulat o lege din New York care restricţionează drepturile de port-armă, potrivit BBC.

Curtea Supremă anulează legea din New York care restricţionează drepturile de port-armă
Sursa foto: hepta
de Alexandra Ionescu    |    23 Iun 2022   •   18:56

Legea le cerea rezidenţilor care doreau să obţină o licenţă să dovedească un „motiv întemeiat" pentru a purta arme ascunse şi că se confruntă cu un pericol „special sau unic". Decizia, luată cu 6 voturi pentru şi 3 împotrivă, a stabilit că această cerinţă încalcă dreptul constituţional de a purta arme.

Hotărârea va avea probabil un impact asupra altor state cu cerinţe stricte pentru permisele de port-armă. Judecătorul Clarence Thomas a susţinut că americanii au dreptul de a purta arme de foc „de uz comun" pentru apărarea personală, potrivit Mediafax.

Dreptul de a purta arme, prevăzut în Al Doilea Amendament, nu este un drept constituţional de „mâna a doua", supus unor restricţii mai mari, a explicat judecătorul.

New York-ul cere deja ca oamenii să aibă 21 de ani pentru a deține o armă de mână. Oamenilor mai tineri li se va permite în continuare să aibă alte tipuri de puști, dar modificarea legii ar restricționa dreptul de proprietate asupra tipului de puști cu tragere rapidă folosite de tinerii înarmați de 18 ani la împușcăturile în masă din Buffalo și la un școală primară din Texas.

×
Subiecte în articol: SUA New York arme de foc lege Curtea Suprema
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close