Antena 3 CNN Externe Declaraţia de război a Coreei de Nord nu intimidează SUA. Vezi mesajul americanilor

Declaraţia de război a Coreei de Nord nu intimidează SUA. Vezi mesajul americanilor

Declaraţia de război a Coreei de Nord nu intimidează SUA. Vezi mesajul americanilor
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
30 Mar 2013   •   17:33

Oficiali din cadrul Pentagonului promit noi demonstraţii de capacităţi militare în timpul manevrelor organizate în comun cu armata sud-coreeană, în contextul tensiunilor din ce în ce mai intense cu Coreea de Nord.
   
Zilele trecute, bombardiere invizibile pe radar de tip B-2, care pot fi dotate cu capacităţi nucleare, au survolat Coreea de Sud. În urmă cu câteva săptămâni, Statele Unite au trimis în zonă şi bombardiere de tip B-52.
   
"Statele Unite vor continua să prezinte capacităţi militare ultramoderne la aceste exerciţii", a declarat un oficial de la Pentagon, citat de Wall Street Journal.
   
Deşi utilizarea unor bombardiere de asemenea calibru riscă să atragă acţiuni imprevizibile de retorsiune din partea Coreei de Nord, oficialii americani cred că, în final, efectele vor fi stabilizatoare.
   
Coreea de Nord a anunţat sâmbătă dimineaţă că este în "stare de război", după ce a ameninţat în mod repetat că ar putea lansa atacuri nucleare preventive împotriva Coreei de Sud şi Statelor Unite. Rusia, China şi Franţa au adresat un apel la calm tuturor părţilor.

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close