Antena 3 CNN Externe Demonstraţiile continuă în Bulgaria: Mii de manifestanţi au înconjurat sediul CEZ din Sofia

Demonstraţiile continuă în Bulgaria: Mii de manifestanţi au înconjurat sediul CEZ din Sofia

Demonstraţiile continuă în Bulgaria: Mii de manifestanţi au înconjurat sediul CEZ din Sofia
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
21 Feb 2013   •   08:28

Mii de protestatari au înconjurat, miercuri seară, sediul central din Sofia al companiei cehe de distribuţie a energiei electrice CEZ, în urma unui marş urmat de un miting în faţa Parlamentului bulgar, relatează site-ul Novinite.com.
   
Participanţii la acest marş s-au reunit într-o intersecţie din Sofia, au pornit către sediul Parlamentului, unde au protestat, după care au revenit spre intersecţie şi s-au oprit în faţa sediului central al CEZ.
   
Potrivit site-ului, forţele de ordine şi-au sporit prezenţa în zonă. Protestatarii huiduiau şi strigau "Jos CEZ", iar poliţia le cerea să se disperseze.
   
Proteste de amploare faţă de preţul prea mare al energiei electrice au avut loc, în ultima perioadă, în mai multe oraşe bulgare.
   
Într-o încercare de a linişti aceste nemulţumiri, premierul Boiko Borisov a promis declanşarea unei proceduri de retragere a licenţie CEZ, ulterior respinsă.
   
De asemenea, premierul a anunţat miercuri dimineaţa că Guvernul GERB de centru-dreapta urma să demisioneze în bloc miercuri la prânz. Anunţul a urmat unor mitinguri de protest faţă de preţurile prea mari la electricitate şi s-au extins înglobând nemulţumirea faţă de măsurile de austeritate şi faţă de modul în care ţara este condusă.
   
Borisov le-a spus miercuri parlamentarilor că partidul său nu va accepta să facă parte dintr-un Guvern interimar.
   
Parlamentul bulgar va vota asupra demisiei Cabinetului joi.



×
Subiecte în articol: demisia guvernului
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close