Antena 3 CNN Externe Deputat japonez: Propun mutarea Parlamentului din Tokyo la Fukushima

Deputat japonez: Propun mutarea Parlamentului din Tokyo la Fukushima

Deputat japonez: Propun mutarea Parlamentului din Tokyo la Fukushima
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
07 Mai 2011   •   12:56

Un deputat japonez a propus vineri mutarea Parlamentului din Tokyo la Fukushima, informează AFP. Deputatul japonez vrea astfel să redea dinamism şi încredere acestei regiuni devastate la 11 martie de un cutremur, un tsunami şi un accident nuclear.
   
Yasuhisa Shiozaki, fost vicepremier japonez între 2006 şi 2007, a recunoscut că această idee ar putea părea exagerată, dar a apreciat că Japonia ar trebui să o considere o ocazie pentru descentralizare.
   
"Propun mutarea Adunării japoneze la Fukushima pentru a arăta lumii că nu dăm înapoi în faţa acestei probleme nucleare", a declarat deputatul de opoziţie, din cadrul partidului liberal democrat, la Stimson Center, un centru de reflecţie din Washington.
   
De zeci de ani, Japonia, unde majoritatea activităţilor sunt concentrate la Tokyo, încearcă să se descentralizeze pentru a dinamiza alte regiuni şi a evita un dezastru în cazul în care capitala ar fi afectată de un cutremur.
   
Producţia industrială şi consumul în Japonia au înregistrat o scădere record în martie, după cutremurul urmat de un tsunami care au devastat nord-estul arhipelagului, au dezorganizat activitatea economică şi au neliniştit populaţia.
   
Seismul şi tsunamiul s-au soldat cu aproape 26.000 de morţi şi dispăruţi, potrivit ultimului bilanţ oficial.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close