Antena 3 CNN Externe Dezastru ecologic în Mauritius. O navă cargo s-a rupt în două, iar mii de tone de petrol s-au scurs în ocean

Dezastru ecologic în Mauritius. O navă cargo s-a rupt în două, iar mii de tone de petrol s-au scurs în ocean

O navă de marfă aflată în zona Insulei Mauritius a eșuat, iar mii de tone de petrol au ajuns în ocean. Ulterior, nava s-a rupt în două, iar alte mii de tone de petrol riscă să ajungă în apele cristaline ale lagunei.

Dezastru ecologic în Mauritius. O navă cargo s-a rupt în două, iar mii de tone de petrol s-au scurs în ocean
Sursa foto: Twitter.Karmagawa
de Diana Dragotescu    |    16 Aug 2020   •   10:30

O navă de marfă de pe coasta Insulei Mauritius,care a poluat oceanul cu tone de deversări de petrol, s-a rupt în două, cauzând astfel o scurgere și mai mare de petrol. „În jurul orei 16:30, o bucată din partea superioară a navei a fost desprinsă”, a declarat Comitetul Național de Criză din Insula Mauritius printr-un comunicat. 

Nava japoneză, MV Wakashio, se deplasa prin zona Ponte de Ensy la sfârșitul lunii iulie și a început să scurgă tone de petrol în Oceanul Indian săptămâna trecută. O operațiune amplă de curățare a fost demarată de localnici. La începutul acestei săptămâni, o crăpătură din interiorul navei s-a extins și a dus la distrugerea navei, care a a tranformat acum apele cristaline într-un dezastru ecologic.  

Peste 1.000 de tone de petrol au fost scurse în Oceanul Indian

Tal Harris, coorodonatorul de comunicarea Greenpeace Africa Internațional, a declarat pentru CNN că autoritățile au „decretat zona ca zonă interzisă” și voluntarilor li s-a solicitat încetarea activităților.

Sunil Dowarkasing, un fost startegist pentru Greenpeace International și fost membru al Parlamentului din Mauritius a declarat că unul dintre cele trei rezervoare de petrol a navei a fost deja vărsat în ocean iar echpajul navei încerca din răsputeri să golească celelate două rezervoare înainte ca acestea să ajungă în Ocean. Din păcate, acest lucru nu le-a reușit. 

Aproximativ 1,180 tone de petrol au fost scurse în ocean din rezervoarele nave iar în jur de 480 de tone au foat curățate. Nava transporta în jur de 3.800 de tone de petrol. 

Prim-minirtul insulei a declarat stare de urgență a mediului. Scurgerile s-au produs în aprpierea unor ecosisteme protejat prin lege, Blue Bay Marine și Park Reseve, mai scrie CNN.

×
Subiecte în articol: nava petrol
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close