Antena 3 CNN Externe Diaspora Omul de afaceri Dan Petrescu, pilotul avionului prăbuşit la Milano. MAE confirmă că printre morţi sunt doi români

Omul de afaceri Dan Petrescu, pilotul avionului prăbuşit la Milano. MAE confirmă că printre morţi sunt doi români

Pilotul avionului privat prăbuşit duminică la Milano este omul de afaceri român Dan Petrescu, în vârstă de 68 de ani. El se afla în aparatul de zbor împreună cu soţia, fiul lor şi alţi cinci prieteni.

Omul de afaceri Dan Petrescu, pilotul avionului prăbuşit la Milano. MAE confirmă că printre morţi sunt doi români
de Georgiana Adam    |    03 Oct 2021   •   18:15

Acesta era considerat, de către mulți actori din real estate, cel mai mare investitor din piață.

Cine era Dan Petrescu, românul care pilota avionul prăbuşit

Avionul pe care îl pilota Dan Petrescu, în vârstă de 68 de ani, era un avion monomotor.

Petrescu controla suprafețe mari de terenuri din București, dar și din țară. Cele mai vizibile erau în 2010 cele 15-20 de centre care includeau la vremea respectivă și hipermarketurile Real și alte galerii comerciale, potrivit Mediafax.

Ion Țiriac spunea despre el că era cel mai bogat român, dar era foarte discret și nu era prezent în spațiul public.

MAE confirmă că printre morţi sunt doi români cu dublă cetăţenie

Ministerul de Externe confirmă că printre morţi sunt doi români cu dublă cetăţenie.

Printre persoanele decedate în accidentul aviatic de duminică, de la periferia orașului Milano, se află doi cetățeni români cu dublă cetățenie, anunță, duminică, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al României la Milano, s-a autosesizat în urma informațiilor publicate de presa italiană cu privire la prăbușirea unui avion de mici dimensiuni la periferia orașului Milano și a întreprins demersuri pe lângă autoritățile italiene pentru a obține informații referitoare la cetățenia și identitatea persoanelor afectate.

Potrivit informațiilor comunicate de autoritățile italiene reprezentanților oficiului consular, din cercetările efectuate până la acest moment rezultă că printre persoanele decedate se află doi cetățeni români, cu dublă cetățenie.

Consulatul General al României la Milano continuă dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale, inclusiv cu privire la procedurile specifice, respectiv facilitarea repatrierii corpurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces.

Conform presei italiene, opt persoane, între care un copil, au murit după ce un avion de mici dimensiuni a căzut pe o clădire din Milano, Italia. Milano Corriere susținea că pilotul era un român. Alături de el la bord se aflau soția sa, fiul lor și 5 prieteni.

Un avion românesc s-a prăbuşit lângă Milano, opt oameni au murit, printre care un copil

Un avion înmatriculat în România s-a prăbuşit, duminică, lângă Milano, în Italia.

Cel puţin opt oameni au murit, din primele informaţii, iar printre aceste victime este şi un copil.

Este vorba despre pilot şi alţi şapte pasageri.

×
Subiecte în articol: Dan Petrescu avion Milano
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close