Antena 3 CNN Externe Direcția principală de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei: ”Putin pregătește un atac terorist asupra Centralei Nucleare de la Cernobîl”

Direcția principală de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei: ”Putin pregătește un atac terorist asupra Centralei Nucleare de la Cernobîl”

Direcția principală de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei a anunțat pe pagina oficială de Facebook că Vladimir Putin a ordonat pregătirea unui atac terorist la centrala nucleară de la Cernobîl.

Direcția principală de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei: ”Putin pregătește un atac terorist asupra Centralei Nucleare de la Cernobîl”
Sursa foto: Twitter/V_Bakhrushyn
de Cerasela Stafie    |    11 Mar 2022   •   15:23

”Potrivit informațiilor disponibile, Vladimir Putin a ordonat pregătirea unui atac terorist la centrala nucleară de la Cernobîl”, se arată în postarea instituției. Potrivit acesteia, stația nu mai funcționează, iar durata de viață a generatoarelor diesel disponibile este proiectată pentru 48 de ore, timp în care se poate face întreținerea sistemelor de siguranță.

”Ocupanții au refuzat să permită accesul în stație reparatorilor ucraineni. În schimb, „specialiştii din Belarus” au mers acolo, la instrucţiunile lui Alexandru Lukaşenko. Printre aceștia, vin și sabotori ruși să organizeze un atac terorist”, transmite direcția principală de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei.

#ГУРінформує ‼ Путін готує теракт на ЧАЕС ☢️ ▪️ За наявною інформацією – Владімір Путін віддав наказ щодо підготовки...

Publicată de Головне управління розвідки Міністерства оборони України pe Vineri, 11 martie 2022

Instituția transmite că armata rusă va încerca să învinuiască Ucraina pentru atentat. : ”pentru a imita implicarea armatei ucrainene în accidentul de la centrala nucleară de la Cernobîl, invadatorii încearcă să creeze „dovezi” false pentru a-și confirma versiunea. În special, în apropierea aeroportului Antonov din Gostomel, au fost observate camioane frigorifice rusești adunând cadavrele soldaților ucraineni morți. Există posibilitatea ca acestea să fie date pentru sabotorii uciși din zona Cernobîl”.

 

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close