Antena 3 CNN Externe Dosarele secrete ale regimului Gaddafi: CIA trimitea suspecţii de terorism la Tripoli, pentru a fi torturaţi

Dosarele secrete ale regimului Gaddafi: CIA trimitea suspecţii de terorism la Tripoli, pentru a fi torturaţi

Dosarele secrete ale regimului Gaddafi: CIA trimitea suspecţii de terorism la Tripoli, pentru a fi torturaţi
Sursa foto: Foto: EPA/ Intact Images
03 Sep 2011   •   23:40
Dosarele secrete ale regimului Gaddafi scot la iveală adevăruri dure: CIA trimitea suspecţii de terorism pentru a fi torturaţi de călăii de la Tripoli. Human Rights Watch a descoperit mai multe documente care atestă schimburile de prizonieri între CIA şi regimul Gaddafi.

CIA a purtat o corespondenţă intensă cu Musa Kusa, unul din şefii serviciilor secrete ale lui Gaddafi. Corespondenţă care se referea la predarea suspecţilor de terorism pentru a fi torturaţi.

Printre dosarele descoperite la biroul lui Musa Kusa se află un fax de la CIA, din anul 2004, în care CIA informează guvernul libian că sunt capabili să îl captureze şi să-l predea pe Belhaj, cel care acum conduce consiliul militar din Tripoli.

Organizaţia Human Rights Watch susţine că oficialii americani ştiau că prizonierii pe care îi trimiteau în Libia urmau să fie torturaţi.

Partenerul de dialog al CIA în Libia era Musa Kusa, fostul şef al serviciului libian de informaţii şi fost ministru de Externe al lui Gaddafi. Acesta a fugit în Marea Britanie la începutul acestui an.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Tripoli teroristi CIA gaddafi
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close