Antena 3 CNN Externe Două surori, regăsite de părinții lor după ce au supraviețuit două zile în pădure

Două surori, regăsite de părinții lor după ce au supraviețuit două zile în pădure

Două surori, regăsite de părinții lor după ce au supraviețuit două zile în pădure
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
05 Mar 2019   •   08:28

Două surori de 5 si 8 ani au supravieţuit aproape două zile într-o pădure din statul american California după ce părinţii le-au dat dispărute.

S-au adăpostit de ploaie sub nişte tufişuri, iar salvatorii le-au găsit în urma unei vaste operaţiuni de căutare. 

Caroline şi Leia au dispărut vineri seara, într-o zonă împădurită din apropiere de locuinţa părinţilor lor. De atunci, autorităţile locale au pornit o vastă operaţiune de căutare. 21 de agenţi şi peste 200 de voluntari au participat. Unii dintr ei au venit chiar şi de la opt ore distanţă ca să ajute la cercetări.

În fiecare zi operaţiunile de căutare deveneau din ce în ce mai mari pentru a creşte probabilitatea de ale găsi pe fetiţe cât mai repede cu putinţă.

Doar norocul a făcut ca un pompier voluntar să observe urmele lăsate de cele două fetiţe. Au reuşit să supravieţuiască datorită unor dulciuri pe care le aveau cu ele, şi-au improvizat un adăpost şi au încercat chiar să aprindă un foc. Cel mai important, spun salvatorii, fost faptul că fetiţele nu au încercat să găsească singure druml înapoi acasă.

Au stat în acel loc de vineri seară şi s-au ascuns sub nişte tufişuri de afine, au stat uscate, şi i-au aşteptat acolo pe salvatori.

Caroline şi Leia au fost găsite la aproape 2,5 kilometri de locul în care se pierduseră de părinţi. Medicii spun că cele două fetiţe rau deshidratate, dar că starea lor de sănătate este acum bună.

×
Subiecte în articol: surori california
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close