Antena 3 CNN Externe Dovada că oamenii fac minuni. O femeie care a născut în timp ce era în moarte clinică, salvată în mod miraculos

Dovada că oamenii fac minuni. O femeie care a născut în timp ce era în moarte clinică, salvată în mod miraculos

Dovada că oamenii fac minuni. O femeie care a născut în timp ce era în moarte clinică, salvată în mod miraculos
Sursa foto: Foto: now.msn.com
26 Mai 2013   •   16:31

O profesoară din Statele Unite a fost readusă la viaţă după ce dăduse naştere unui copil, în timp ce se afla în moarte clinică. Medicii spun că nu şi-au făcut decât datoria şi că adevăratele eroine sunt colegele femeii, care au făcut ceea ce trebuia pentru a-i salva viaţa.

Pentru Erica Nigrelli, totul părea să se sfârşească în ziua în care s-a simţit dintr-o dată rău la liceul unde era profesoară. Soţul său, coleg de serviciu, a intrat în panică, mai ales că femeia era însărcinată în 36 de săptămâni.

Până la sosirea ambulanţei, au intervenit trei colege ale Ericăi: infirmierele şcolii şi profesoara de sport. Ele au reuşit s-o menţină în viaţă dar, la spital, medicii au constatat că inima femeii încetase să bată. S-au gândit în primul rând la copilul nenăscut, care avea mai multe şanse să supravieţuiască.

Fetiţa a fost adusă pe lume printr-o cezariană, dar medicii nu renunţaseră să-i salveze şi mama. Ei au constatat că Erica suferea de o afecţiune cardiacă nedepistată până atunci. I-au instalat un stimulator cardiac şi au reuşit să o resusciteze. Acum, după trei luni, Erica duce o viaţă normală şi este nerăbdătoare să-şi ia acasă fetiţa, aflată încă sub supravegherea medicilor, la spital.

Cele trei colege care au salvat viaţa Ericăi, dar şi a fetiţei sale, au fost omagiate printr-o ceremonie deosebită, la şcoală. Statisticile arată că în 90 % dintre cazurile similare cu al femeii, pierderea cunoştinţei este urmată de deces.

×
Subiecte în articol: moarte clinica
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close