Antena 3 CNN Externe Efecte devastatoare cauzate de atentatul din 11 septembrie la 17 ani după catastrofă 

Efecte devastatoare cauzate de atentatul din 11 septembrie la 17 ani după catastrofă 

Efecte devastatoare cauzate de atentatul din 11 septembrie la 17 ani după catastrofă 
05 Sep 2018   •   14:56

Atentatul de la 11 septembrie 2001 a produs un alt coșmar de sănătate: cel puțin 15 bărbați care se aflau în vecinătatea dezastrului în zona Ground Zero au sfidat șanse astronomice și s-au înbolnăvit de cancer la sân. 

Din toate cazurile de cancer la sân, bărbații reprezintă doar 1% dintre cei afectați. În ultimii ani, din ce în ce mai mulți bărbați din zonă au fost diagnosticați cu acest tip de cancer, iar majoritatea au fost surprinși de diagnostic din cauza faptului că nici măcar nu știau că bărbații pot suferi de această afecțiune, ignorând inițial simptomele.

”Am ignorat simptomele timp de câteva luni. Nici măcar nu știam că bărbații ar putea avea cancer de sân", a declarat Jeff Flynn, unul dintre cei afectați.  

Cazurile de cancer mamar sunt doar cea mai recentă informație cu privire la problemele de sănătate ale celor care s-au aflat în preajma zonei Ground Zero. Conform World Trade Center Health, aproape 10.000 de persoane au suferit de cancer din cauza prafurilor toxice și a fumului cauzate de atentat.

Aproape 3.000 de oameni au murit în urma atentatelor din 11 septembrie, alții mii de oameni fiind răniți.

Sursă: NY Post 
  

×
Subiecte în articol: cancer de san
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close