Antena 3 Externe Emiratele Arabe Unite își mută weekendul; acesta nu va mai fi vineri-sâmbătă, ci sâmbătă-duminică

Emiratele Arabe Unite își mută weekendul; acesta nu va mai fi vineri-sâmbătă, ci sâmbătă-duminică

de Alexandra Ionescu    |    07 Dec 2021   •   15:44
Emiratele Arabe Unite își mută weekendul; acesta nu va mai fi vineri-sâmbătă, ci sâmbătă-duminică
Sursa foto: Pexels/Suji Su

Emiratele Arabe Unite devin singurul stat din Golf care nu va mai avea un weekend de vineri până sâmbătă.

Emiratele Arabe Unite îşi reduc săptămâna de lucru la patru zile şi jumătate şi îşi mută weekendul din vineri-sâmbătă în sâmbătă-duminică, într-o schimbare majoră menită să îmbunătăţească competitivitatea ţării, au declarat oficialii, conform The Guardian.

Ţara speră că noua săptămână de lucru va uşura tranzacţiile comerciale, financiare şi economice cu restul lumii. Totodată, guvernul spune că weekendul puţin mai lung este menit să crească productivitatea şi să îmbunătăţească echilibrul dintre viaţa profesională şi viaţa privată.

Schimbarea va intra în vigoare de la 1 ianuarie şi va fi obligatorie pentru tot sectorul public. Emiratele Arabe Unite devin astfel singurul stat din Golf care nu va mai avea un weekend de vineri până sâmbătă, măsură ce va alinia ţara cu restul lumii non-arabe. Conform noului calendar, weekendul în sectorul public începe vineri de la prânz şi se încheie duminică, informează Mediafax.

Rugăciunile de vineri vor avea loc după ora 13:15 pe tot parcursul anului. Weekend-ul în stil occidental, despre care se zvonea de ani de zile, a fost anunţat la mai puţin de o săptămână după ce fostul protectorat britanic a sărbătorit cea de-a 50-a aniversare a formării sale.

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close