Antena 3 CNN Externe Exod în Departamentul de stat al SUA: "Vorbim despre cea mai amplă demisie colectivă din istorie. Donald Trump e problema"

Exod în Departamentul de stat al SUA: "Vorbim despre cea mai amplă demisie colectivă din istorie. Donald Trump e problema"

Exod în Departamentul de stat al SUA: "Vorbim despre cea mai amplă demisie colectivă din istorie. Donald Trump e problema"
Sursa foto: Foto: Facebook / Donald J. Trump
26 Ian 2017   •   18:56

Mai mulți oficialii seniori din Departamentul de Stat american au anunțat că demisionează din funcții, conform Washington Post.

Conform sursei citate, este vorba de mai mulți diplomați de carieră, care au ocupat aceste funcții în mandatele mai multor președinți americani, democrați și republicani.

Demisiile vin la doar câteva zile după ce alți oficiali au plecat din aceeași structură.

Un jurnalist al Washington Post cataloghează aceste demisii ca un “exod al diplomaților care nu vor să fie prezenți în epoca lui Donald Trump”.

David Wade, șeful de cabinet sub mandatul secretarului de stat John Kerry, a explicat că acesta este “cea mai amplă demisie colectivă din istoria instituției”.

În plus, Wade a explicat că aceste demisii reprezintă o mare pierdere pentru Statele Unite: “Sunt oameni foarte greu de înlocuit”.

Departamentul de Stat (engleză United States Department of State) este, în Statele Unite ale Americii, echivalentul unui minister de externe.

 

×
Subiecte în articol: diplomati cariera exod
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close