Antena 3 CNN Externe Expert în aviație explică de ce a ales Rogozin traseul

Expert în aviație explică de ce a ales Rogozin traseul

Expert în aviație explică de ce a ales Rogozin traseul
30 Iul 2017   •   21:54

Expertul în aviație Sorin Stoicescu a vorbit în emisiunea „Sinteza Zilei”, de la Antena 3, despre traseul avionului în care se afla Dmitri Rogozin.

„Acordul aerian bilateral dintre Ucraina și Rusia este suspendat. Nu puteau să treacă direct pe deasupra Ucrainei. Compania aceasta aeriană are traseul ei de bază, pentru cursele charter pe care le face între Moscova și Chișinău”, a explicat Sorin Stoicescu.

Expertul în aviație a mai precizat că echipajul de bord trebuia să se informeze înainte de decolare ce țări are voie să survoleze, având în vedere că la bordul aeronavei se afla o persoană care are restricții.

„Problema e că nu pot să treacă pe deasupra Ucrainei. O altă problemă e că echipajul de bord când și-a făcut briefing-ul la plecare, putea să consulte publicațiile aeronautice internaționale ale țărilor pe care le survolează și acolo găsea această listă care nu este o listă făcută de România, Polonia sau Ucraina, e o listă făcută de Comisia Europeană, ca urmare a embargoului, pentru survolarea de către aeronave comerciale care au la bord anumite persoane care au restricții”, a mai precizat expertul în aviație.

Vizita vicepremierului Dmitri Rogozin la Chişinău şi apoi în Transnistria a eşuat vineri din cauza refuzului României de a permite avionului de pasageri să traverseze spaţiul său aerian. Aeronava a fost redirecţionată către Minsk, după ce a survolat un timp spaţiul aerian al Ungariei. Din capitala belarusă, vicepremierul s-a întors la Moscova cu o cursă Aeroflot.

×
Subiecte în articol: traseu Dmitri Rogozin Sinteza Zilei
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close